Werkwijze

Horecamanagers.nl heeft een duidelijke en transparante manier van werken. Zo weet u te allen tijde wat je van ons mag en kan verwachten.

Kennismaking
Om een goede Werving en Selectieprocedure te starten is het voor ons van belang om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw organisatie. Graag brengen wij dan ook een bezoek aan uw bedrijf om kennis te maken, en te kijken hoe wij aan uw wensen kunnen voldoen.

Vacature(s)
Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we uw openstaande vacature(s) door. Zoekt u competentiegericht, hecht u aan een ruime werkervaring of bent u op zoek naar een combinatie van beide? Aan de hand van deze antwoorden stellen we het juiste functieprofiel vast.

Werving
Om de juiste kandidaat voor uw organisatie te vinden beschikt Horecamanagers.nl over diverse mogelijkheden. Uiteraard beschikken wij over een ruim netwerk binnen de horecabranche, en wellicht hebben we de juiste kandidaat al in huis! Verder werven wij onze kandidaten via sociale media, headhunting en  plaatsen wij vacatures op diverse (horeca-gerelateerde) jobboards.

Selectie
Na een CV screening en een telefonische intake, maken we een afspraak met onze kandidaten op ons kantoor. In een uitgebreid intakegesprek met een van onze consultants wordt naast de werkervaring van de betreffende kandidaat ook gekeken of hij of zij beschikt over de juiste competenties. Voor zover mogelijk worden de referenties van de kandidaat nagetrokken. Aan de hand van het intakegesprek wordt besloten af een kandidaat wordt voorgesteld bij u wordt voorgesteld.

Voorstel
Indien Horecamanagers.nl een kandidaat geschikt acht wordt deze aan u voorgesteld middels een door Horecamanagers.nl opgesteld voorstel-CV. Hierin vindt u niet alleen de werkervaring van de kandidaat, maar tevens een korte samenvatting van de persoonlijke kenmerken en bijzonderheden die middels het intakegesprek naar voren zijn gekomen. Aan de hand van dit voorstel-CV kunt u bepalen of u belangstelling heeft om met de voorgestelde kandidaat in gesprek te gaan.

Sollicitatieprocedure
Hoe de verdere sollicitatieprocedure er uit ziet is aan u! Volgt er na het eerste gesprek nog een tweede of wellicht een derde ronde? Onze kandidaten volgen uw procedure! Uiteraard worden wij graag op de hoogte gehouden van het proces.

SHL
Horecamanagers.nl werkt samen met SHL, de online specialist op gebied van persoonlijkheid- en vaardigheidstesten. Indien gewenst zijn wij in staat om onze kandidaten te testen op de gewenste competenties, persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden.

Arbeidsovereenkomst
Het voorstel betreffende het loon, de (duur van de) arbeidsovereenkomst, secundaire arbeidsvoorwaarden en het aantal uren wordt door u verzorgd.

No Cure No Pay
Enkel wanneer een kandidaat van Horecamanagers.nl bij u in dienst treed factureert Horecamanagers.nl een fee gebaseerd op het bruto jaarsalaris van de betreffende kandidaat. Voor u geldt dus: Geen resultaat van Horecamanagers.nl, geen kosten!

Meer weten over de werkwijze van Horecamanagers.nl?

Neem vrijblijvend contact met ons op